Lärare

ELNA 

Jazz, balett och barndans

Elna startade Dans i Lomma 2015, på Strandvägen 89, med ambitionen att skapa en mötesplats och social scen där dansintresserade kan träffas och utvecklas tillsammans i alla åldrar och på olika nivåer. Hennes mål och vision är att lära ut dans med fokus på rörelseglädje med hög kvalité på såväl teknikerna som den konstnärliga aspekten av dans samt sprida kunskap om kulturen bakom dansstilarna.
Elna är klassiskt skolad inom dansen och har sin utbildning från annat Stockholm, Dublin och New York. Förutom klassiskt skolad inom dansen har hon även en gedigen utbildning inom anatomi och pedagogik. Elna är även certifierad inom klassisk Pilates och jobbar skadeförebyggande på sina klasser med hjälp av pilatesteknik.

På Elnas klasser känner man sig sedd och hon är duktig på att plocka fram det bästa i varje elev med sin smittandes entusiasm och bubblande energi. 

 

GRACIETTE

Contemporary

Graciette är utbildad på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm och har därifrån en kandidatexamen i danspedagogik med inriktning på balett.  Hon har även en utbildning från München på IWANSON, International School of Contemporary Dance, samt vid Dance New Amsterdam School på Broadway i New York, där hon även medverkade som dansare i produktioner. I Sverige har Graciette bl.a. jobbat som dansare i reklaminspelningar, filminspelningar samt vid Hanji Fashion Show på Dansmuseet i Stockholm samt med Armens musikkår på Berwaldhallen i Stockholm. Hon har varit verksam danspedagog sedan 2011 och har undervisat barn upp till vuxna i många olika sammanhang såsom skola, kollo, events och i samband med turnéer.

På Graciettes klasser får man känna sig stark och modig, fokus ligger på teknik och känsla. 

 

SANNA

Barndans, street och just-dance
Sanna har studerat på danslärarutbildningen vid Luleå Tekniska Universitet, en femårig utbildning i danspedagogik med inriktning på modern dans och hiphop. Innan dess gick hon danslinjer vid Härnösands Folkhögskola och Gotlands dansutbildningar. Sanna började dansa som ung och har varit aktiv som pedagog i olika föreningar sedan 2003. Sanna har även arbetat på estetiska programmet på C4 gymnasiet och som danspedagog för mellanstadie- och högstadieskolor i Kristianstad. Under sina år som dansaktör har Sanna mött människor i olika åldrar genom olika dansstilar.

På Sannas klasser balanseras lek med lärande och fokus ligger på att utforska dansen och kroppens möjligheter.


FANNY

 Drama & teater

Fanny har skådespelarutbildingar från Wiks folkhögskola och Nordiska Teaterskolan, åk 1 och 2. Hon har även läst en kurs i att skriva dramatik och fått en allmänbildning i teaterns alla områden via kursen Teaterns Teori och Praktik på Teaterhögskolan i Malmö. Fanny började arbeta som teaterpedagog år 2017 och har undervisat barn och ungdomar på många ställen runt om i Skåne. Fanny inspireras starkt av att skapa tillsammans med sina elever och strävar alltid efter att skapa ett tryggt rum fyllt av lekfullhet och tillåtelse att vara den man är. Fanny älskar själv att stå på scen och brinner främst för teater som riktar sig till en yngre målgrupp. Med sin teategrupp, Teater Alpha, har hon turnerat runt och spelat teater i hela Malmö.

På Fannys lektioner kan man förvänta sig att med hjälp av vår kropp och knopp samt teaterns magi se sina egna idéer bli till verklighet.


ALVIN

Street

 

ANNE 

Jazz och barndans
Anne började dansa när hon var 7 år gammal, och redan då visste hon att dansen skulle vara en stor del av hennes liv.
I 14 år har hon drivit Arnbergs Dansstudio i Malmö där hon undervisat barn och ungdomar i olika dansstilar.
Nu har hon lämnat över studion till en kollega men undervisar fortfarande på olika ställen runt om i Skåne.

När Anne var 18 år fick hon en plats på den populära Musikteaterskolan i Bjärnum. Efter det har hon medverkat i ett flertal musikaler, tagit klasser på dansstudion Pineapple i London, jobbat som showartist i Grekland och sedan läst vidare till danslärare på Kristinehamns folkhögskola 2001.

Hon har också undervisat i barndans på Mindolo Ecumenical Foundation School i Zambia och därefter fick hon en tjänst på Eslövs Kulturskola som danslärare.
Anne vidareutbildar sig kontinuerligt i barndans för de välkända barndanspedagogerna Elisabeth Wolf och Samantha Smith på Dansforum i Göteborg och under 2011 utbildade hon sig även till Zumba Fitness och Zumba Tomic instruktör.

Anne har alltid ett leende på läpparna och hennes dansglädje smittar lätt av sig till eleverna.

 

SOFIA

Flamenco

Sofia är utbildad idrottslärare och har masterexamen i idrott & hälsa med fokus på dans. Hon har undervisat i aerobic och dans sedan 1996 och som senare blev till Salsamenco, en blandning av latindanser med hög puls och i 2010 utbildade hon sig även till Zumbainstruktör. 

Sofia började dansa flamenco i Granada, Spanien, i 2001 och blev upplärd av olika flamencolärare där inom flamencons många stilarter samt Sevillanas, som är en pardans. Därefter har Sofia dansat flamenco i Århus, Danmark, och under 2005-2008 uppträdde hon med en mindre flamencogrupp vid både stora och små arrangement. Hon har undervisat barn, ungdomar och vuxna i flamencodans och i flamencohistoria.

På Sofias klassen är värmen och tydligheten central, det är svårt att inte känna sig sedd och levandes på Sofias varma passionerade klasser

 

RIGMOR

Zumba för Zeniorer

Aktiv som musikalartist, scenograf och producent

Som scenograf har Rigmor gjort allt ifrån Djungelboken, Mästerkatten och Shrek till halloweenrum, lekrum, Dickens London och skulpterade jättebajskorvar. Hon har även ett förflutet som musikalartist i bl a: Nine och Kaspar Hauser på Malmö Opera och i Grease, Annie, Catsoch High School musical på Nöjesteatern. Hon har även producerat Disneys Djungelboken och skriver och producerar vetenskapsteater för barn

Det är omöjligt att inte smittas av Rigmors underbara energier på hennes klasser, tillåtande och hysteriskt roligt

 

SIMON


Simon började dansa som 4-åring och har varit en flitig elev på Dans i Lomma. Han har tävlat och vunnit priser bland annat i breakdancetävlingen “Break for Two” där han tog hem 2:a plats.
För tillfället går Simon på Lunds Dans och Musikalgymnasium

Simon undervisar under hösten i breakdance på söndagar.

Simon är en varm och tillåtande person som brinner för dansen och ger allt på sina klasser

Info om nedan lärare kommer inom kort

LEONORA
Graham teknik

utbildad dansare från bl.a. the Martha Graham School of Contemporary Dance i New York.

NINA
Dancehall

 

ROBERTO
Salsa och Latinmix


CORNELIA

Contemporary och musikaljazz