Lärare

Elna  – Grundare

Undervisar i jazz, contemporary, barnbalett och barndans

Elna startade Dans i Lomma 2015, på Strandvägen 89, med ambitionen att skapa en mötesplats och social scen där dansintresserade kan träffas och utvecklas tillsammans i alla åldrar och på olika nivåer. Hennes mål och vision är att lära ut dans med fokus på rörelseglädje med hög kvalité på såväl teknikerna som den konstnärliga aspekten av dans samt sprida kunskap om kulturen bakom dansstilarna.
Elna är utbildad i bland annat Stockholm, Dublin och New York i anatomi, pedagogik samt klassiskt skolad inom dansen. Elna är även certifierad inom klassisk pilates och jobbar skadeförebyggande på sina klasser med hjälp av pilatesteknik.

På Elnas klasser känner man sig sedd och hon är duktig på att plocka fram det bästa i varje elev med sin smittandes entusiasm och bubblande energi.

 

GRACIETTE

Undervisar i contemporary

Graciette är utbildad på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm och har därifrån en kandidatexamen i danspedagogik med inriktning på balett.  Hon har även en utbildning från München på IWANSON, International School of Contemporary Dance, samt vid Dance New Amsterdam School på Broadway i New York, där hon även medverkade som dansare i produktioner. I Sverige har Graciette bl.a. jobbat som dansare i reklaminspelningar, filminspelningar samt vid Hanji Fashion Show på Dansmuseet i Stockholm samt med Armens musikkår på Berwaldhallen i Stockholm. Hon har varit verksam danspedagog sedan 2011 och har undervisat barn upp till vuxna i många olika sammanhang såsom skola, kollo, events och i samband med turnéer.

På Graciettes klasser får man känna sig stark och modig, fokus ligger på teknik och känsla. 

 

LOUISE

Undervisar i balett och tåspets

Louise är utbildad vid Amazon State University. Parallellt med sin utbildning dansade Louise för Amazon Folkloric State Dance Company. Louise har sedan 20års ålder jobbat som dansare professionellt och har de senaste 10 åren även undervisat. Hennes CV omfattar: solist med Workshop; Balé de Repertório da Amazônia (Belém, Brasilien) från 2011 till 2015. Deltagit i många tävlingar som Passo de Arte och Festival de Dança de Joinville i Ballet, Lyrical Jazz och Modern Jazz. Omfattande erfarenhet både i klassen och på scenen. Repertoar inkluderar soloroller i baletter som Don Quijote, Le Corsaire och La Bayadère och opera som Aída, Lo Schiavo och Forest of the Amazon

Louise mål som lärare i både grundläggande och avancerade aspekter av dans är att hjälpa studenter att växa i klassen och utvecklas som individer och vänner.

 

ELIAS

Undervisar i boys only och breakdance

Elias började dansa 2012 och har dansat med stor passion sedan dess.Tidigt i Elias danskarriär åkte han till USA för att utveckla sin dans och finna nya kunskaper inom kulturen. Just nu går Elias sitt andra år på en treårig dansutbildning i Lund, som främst inriktar sig på teknik inom modern, jazz och balett. Genom utbildningen har Elias fått stor förståelse för dans som helhet eftersom han främst utövar breaking.

Elias tränar, tävlar i och utövar sin breaking med en grupp som heter Bliss Point. 2019 tog Bliss Point hem en 2:a i Svenska mästerskapen i breaking.  Gruppen har även gjort otaliga showcase och battles runt om i Sverige.

2016 vann Elias Streetstar Dance School Challange med gruppen ”BadBoys” som bestod av 3 killar. 2020 har Elias och ett par andra dansare arbetat med en koreograf och dansare från kompaniet Skånes Dansteater. Elias är mycket kunnig inom sitt ämne och vill gärna dela med sig av sina kunskaper. 2016 började Elias undervisa, hans glöd och passion för att undervisa är verkligen något som lyser igenom.

Elias är en mycket varm person. På Elias klasser kan man uttrycka sig själv i dansens vida spektrum och leka med konst i form av rörelse

BRUNO

Undervisar i boys only och breakdance

 

ISABELLA 

Undervisar i Street

Isabella är utbildad på Lunds 3 åriga dans- och musikalgymnasium i balett, jazz, modern, teknik och street. För tillfället pluggar hon vidare på Hvilan Modern Dance Academy som är en utbildning som fördjupar sig helt till dansen och det moderna.

Utöver det har hon även varit med i flera street tävlingar där hon har presterat högt med sina koreografier och med sin dans. I Streetstar Stockholm som är en Sveriges största street tävlingar har hon fått placering fyra gånger där två av dem är vinster, även ett hederspris för koreografi 2019.

Hon har även jobbat med diverse projekt och koreografer. 2019 var hon huvuddansare och delvis koreograf  i Sharday the artist’s show “Welcome to Burlesque” Under 3 somrar har hon besökt New York City, USA för att dansa där hon lärt sig mycket om hiphopkulturen, När hon var i New York uppträdde hon också på Broadway Dance Center.

Isabella har varit verksam inom dansundervisning sedan 2015 för både barn, ungdomar och vuxna. För henne är det viktigt med dansglädje och en trygghet i klasserna så att man känner att man kan utvecklas som dansare.

På Isabellas klasser kan man förvänta sig mycket utmaningar och svett med fokus på att ha kul tillsammans.