Lärare

ELNA  – Grundare

Huvudlärare i jazz och barndans 

Undervisar även i contemporary och balett 

Elna startade Dans i Lomma 2015, på Strandvägen 89, med ambitionen att skapa en mötesplats och social scen där dansintresserade kan träffas och utvecklas tillsammans i alla åldrar och på olika nivåer. Hennes mål och vision är att lära ut dans med fokus på rörelseglädje med hög kvalité på såväl teknikerna som den konstnärliga aspekten av dans samt sprida kunskap om kulturen bakom dansstilarna.
Elna är klassiskt skolad inom dansen och har sin utbildning från annat Stockholm, Dublin och New York. Förutom klassiskt skolad inom dansen har hon även en gedigen utbildning inom anatomi och pedagogik. Elna är även certifierad inom klassisk Pilates och jobbar skadeförebyggande på sina klasser med hjälp av pilatesteknik.

På Elnas klasser känner man sig sedd och hon är duktig på att plocka fram det bästa i varje elev med sin smittandes entusiasm och bubblande energi. 

 

GRACIETTE – Konstnärlig ledare

Huvudlärare i contemporary

Graciette är utbildad på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm och har därifrån en kandidatexamen i danspedagogik med inriktning på balett.  Hon har även en utbildning från München på IWANSON, International School of Contemporary Dance, samt vid Dance New Amsterdam School på Broadway i New York, där hon även medverkade som dansare i produktioner. I Sverige har Graciette bl.a. jobbat som dansare i reklaminspelningar, filminspelningar samt vid Hanji Fashion Show på Dansmuseet i Stockholm samt med Armens musikkår på Berwaldhallen i Stockholm. Hon har varit verksam danspedagog sedan 2011 och har undervisat barn upp till vuxna i många olika sammanhang såsom skola, kollo, events och i samband med turnéer.

På Graciettes klasser får man känna sig stark och modig, fokus ligger på teknik och känsla. 

 

LOUISE 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Huvudlärare i balett samt tåspets

Louise är utbildad vid Amazon State University. Parallellt med sin utbildning dansade Louise för Amazon Folkloric State Dance Company. Louise har sedan 20års ålder jobbat som dansare professionellt och har de senaste 10 åren även undervisat. Hennes CV omfattar: solist med Workshop; Balé de Repertório da Amazônia (Belém, Brasilien) från 2011 till 2015. Deltagit i många tävlingar som Passo de Arte och Festival de Dança de Joinville i Ballet, Lyrical Jazz och Modern Jazz. Omfattande erfarenhet både i klassen och på scenen. Repertoar inkluderar soloroller i baletter som Don Quijote, Le Corsaire och La Bayadère och opera som Aída, Lo Schiavo och Forest of the Amazon

Med Louise som lärare får man gedigna grunder med sig och lär sig verkligen riktig balett. Louise mål som lärare är att hjälpa studenter att växa i klassen och utvecklas som individer och vänner.

 

 

ELIAS 

Delar ansvaret som huvudlärare i breakdance tillsammans med Bruno 

Elias började dansa 2012 och har dansat med stor passion sedan dess.Tidigt i Elias danskarriär åkte han till USA för att utveckla sin dans och finna nya kunskaper inom kulturen. Just nu går Elias sitt andra år på en treårig dansutbildning i Lund, som främst inriktar sig på teknik inom modern, jazz och balett. Genom utbildningen har Elias fått stor förståelse för dans som helhet eftersom han främst utövar breaking.

Elias tränar, tävlar i och utövar sin breaking med en grupp som heter Bliss Point. 2019 tog Bliss Point hem en 2:a i Svenska mästerskapen i breaking.  Gruppen har även gjort otaliga showcase och battles runt om i Sverige.

2016 vann Elias Streetstar Dance School Challange med gruppen ”BadBoys” som bestod av 3 killar. 2020 har Elias och ett par andra dansare arbetat med en koreograf och dansare från kompaniet Skånes Dansteater. Elias är mycket kunnig inom sitt ämne och vill gärna dela med sig av sina kunskaper. 2016 började Elias undervisa, hans glöd och passion för att undervisa är verkligen något som lyser igenom.

Elias är en mycket varm person. På Elias klasser kan man uttrycka sig själv i dansens vida spektrum och leka med konst i form av rörelse

BRUNO

Delar ansvaret som huvudlärare i breakdance tillsammans med Elias

Bruno har en 10årig bakgrund inom gymnastiken. Som sjuttonåring kvalificerades Bruno till juniorlandslaget och lyckades tillsammans med laget kamma hem ett svenskt JEM silver. Utöver det har Bruno också tagit guld i JSM samt brons i JNM tillsammans med sitt klubblag Motus Salto. Hans långvariga gymnastikkarriär har givit honom disciplin, tålamod och kunnighet i vad som krävs för att utvecklas. Parallellt med gymnastiken började Bruno träna breakdance. Vid 12års ålder dansade Bruno med The Hipdrop och spenderade där 3 dansår. Bruno startade senare upp dansgruppen ”The Jokerz” med en grupp dansare och ställde under 2 år upp i stora breakdance tävlingar och uppträdde runt om i Skåne. För tillfället är Bruno aktiv i breakinggruppen ”Bliss Point” som består av 5 unga breakdansare. Gruppen har i2,5år turnerat och tävlat med sin dans runt om i framförallt Skåne. Tillsammans med den utmaning det är, som ung självständig dansare, att ta sig fram i en av de tekniskt svåraste dansformerna, tillsammans med gymnastiken, har Bruno formats till den ambitiösa, ansvarsfulla och dedikerade lärare han är. Bruno har även utbildningar i danspedagogikens grunder vilket märks tydligt på hans klasser där han är noggrann med att bemöta och anpassa undervisning till elevernas behov.

Bruno är en disciplinerad lärare och undervisar med värme och mycket passion. På Brunos klasser kan man räkna med att få hjälp och pepp att kämpa för sina mål samt känna sig sedd.

 

EMILIA

 Huvudlärare street

Presentation Emilia

 

ISABELLA

 

 

 

 

 

 

 

Street

Isabella är utbildad på Lunds 3 åriga dans- och musikalgymnasium i balett, jazz, modern, teknik och street. För tillfället pluggar hon vidare på Hvilan Modern Dance Academy som är en utbildning som fördjupar sig helt till dansen och det moderna. Utöver det har hon även varit med i flera street tävlingar där hon har presterat högt med sina koreografier och med sin dans. I Streetstar Stockholm som är en Sveriges största street tävlingar har hon fått placering fyra gånger där två av dem är vinster, även ett hederspris för koreografi 2019. Hon har även jobbat med diverse projekt och koreografer. 2019 var hon huvuddansare och delvis koreograf  i Sharday the artist’s show “Welcome to Burlesque” Under 3 somrar har hon besökt New York City, USA för att dansa där hon lärt sig mycket om hiphopkulturen, När hon var i New York uppträdde hon också på Broadway Dance Center.

Isabella har varit verksam inom dansundervisning sedan 2015 för både barn, ungdomar och vuxna. För henne är det viktigt med dansglädje och en trygghet i klasserna så att man känner att man kan utvecklas som dansare.

På Isabellas klasser kan man förvänta sig mycket utmaningar och svett med fokus på att ha kul tillsammans.

 

SOFIA

Huvudlärare Flamenco

Sofia är utbildad idrottslärare och har masterexamen i idrott & hälsa med fokus på dans. Hon har undervisat i aerobic och dans sedan 1996 och som senare blev till Salsamenco, en blandning av latindanser med hög puls och i 2010 utbildade hon sig även till Zumbainstruktör. 

Sofia började dansa flamenco i Granada, Spanien, i 2001 och blev upplärd av olika flamencolärare där inom flamencons många stilarter samt Sevillanas, som är en pardans. Därefter har Sofia dansat flamenco i Århus, Danmark, och under 2005-2008 uppträdde hon med en mindre flamencogrupp vid både stora och små arrangement. Hon har undervisat barn, ungdomar och vuxna i flamencodans och i flamencohistoria.

På Sofias klassen är värmen och tydligheten central, det är svårt att inte känna sig sedd och levandes på Sofias varma passionerade klasser

 

ELZA

 

Dancefitness och Heels

Elza startade med ballroom-dans när hon var 8 år gammal, och flyttade senare till street stilar. Hon har dansat på en mängd olika dansskolor i Lettland, där hon har utvecklat en stor variation av stilar från hip hop, heels och voguing till kontaktimprovisation och balett. Elza har tagit klasser på Millennium Dance Complex Shanghai under 2018, tränade samtidigt en egen dansgrupp, och var lärling som danslärare under 2019. Hon har medverkat i diverse olika shower och event i Lettland, tävlat i Lettland & Litauen, dansat Zumba i Tyskland, och har även dansat i en musikvideo.

Elza är mycket positiv och på hennes klasser får du känna kärlek och glädje för dansen, med fokus på känsla.

 

SANNA

BILD

Barndans och barnbalett
Sanna har studerat på danslärarutbildningen vid Luleå Tekniska Universitet, en femårig utbildning i danspedagogik med inriktning på modern dans och hiphop. Innan dess gick hon danslinjer vid Härnösands Folkhögskola och Gotlands dansutbildningar. Sanna började dansa som ung och har varit aktiv som pedagog i olika föreningar sedan 2003. Sanna har även arbetat på estetiska programmet på C4 gymnasiet och som danspedagog för mellanstadie- och högstadieskolor i Kristianstad. Under sina år som dansaktör har Sanna mött människor i olika åldrar genom olika damstilar.

På Sannas klasser balanseras lek med lärande och fokus ligger på att utforska dansen och kroppens möjligheter.

 

ANNE

Jazz och barndans
Anne började dansa när hon var 7 år gammal, och redan då visste hon att dansen skulle vara en stor del av hennes liv.
I 14 år har hon drivit Arnbergs Dansstudio i Malmö där hon undervisat barn och ungdomar i olika dansstilar.
Nu har hon lämnat över studion till en kollega men undervisar fortfarande på olika ställen runt om i Skåne.

När Anne var 18 år fick hon en plats på den populära Musikteaterskolan i Bjärnum. Efter det har hon medverkat i ett flertal musikaler, tagit klasser på dansstudion Pineapple i London, jobbat som showartist i Grekland och sedan läst vidare till danslärare på Kristinehamns folkhögskola 2001.

Hon har också undervisat i barndans på Mindolo Ecumenical Foundation School i Zambia och därefter fick hon en tjänst på Eslövs Kulturskola som danslärare.
Anne vidareutbildar sig kontinuerligt i barndans för de välkända barndanspedagogerna Elisabeth Wolf och Samantha Smith på Dansforum i Göteborg och under 2011 utbildade hon sig även till Zumba Fitness och Zumba Tomic instruktör.

Anne har alltid ett leende på läpparna och hennes dansglädje smittar lätt av sig till eleverna.

 

KARIN

Body&Mind

Karin är utbildad vid SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance), en treårig dansutbildning med fokus på nutida dans, balett, pilates, yoga och koreografi. Hon har även gått vidareutbildning inom danspedagogik på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm med inriktning modern dans. Karin har frilansat som dansare för koreografer i Berlin, Köpenhamn och Malmö.

Sedan 2014 har Karin vidareutbildat sig inom Body & Mind teknikerna pilates för Stott pilates och yoga för Mediyogainstitutet. Hon har arbetat som pilatesinstruktör för vuxna i Malmö och som yoga- och dansinstruktör i Berlin och i Skåne.

På Karins klasser kommer man in ett ett skönt body & mind flow och tränar kroppen i takt med andningen.

 

RIGMOR

Zumba för Zeniorer

Aktiv som musikalartist, scenograf och producent

Som scenograf har Rigmor gjort allt ifrån Djungelboken, Mästerkatten och Shrek till halloweenrum, lekrum, Dickens London och skulpterade jättebajskorvar. Hon har även ett förflutet som musikalartist i bl a: Nine och Kaspar Hauser på Malmö Opera och i Grease, Annie, Catsoch High School musical på Nöjesteatern. Hon har även producerat Disneys Djungelboken och skriver och producerar vetenskapsteater för barn

Det är omöjligt att inte smittas av Rigmors underbara energier på hennes klasser, tillåtande och hysteriskt roligt