Lärare

ELNA 

Jazz, balett och barndans

Elna startade Dans i Lomma 2015, på Strandvägen 89, med ambitionen att skapa en mötesplats och social scen där dansintresserade kan träffas och utvecklas tillsammans i alla åldrar och på olika nivåer. Hennes mål och vision är att lära ut dans med fokus på rörelseglädje med hög kvalité på såväl teknikerna som den konstnärliga aspekten av dans samt sprida kunskap om kulturen bakom dansstilarna.
Elna är klassiskt skolad inom dansen och har sin utbildning från annat Stockholm, Dublin och New York. Förutom klassiskt skolad inom dansen har hon även en gedigen utbildning inom anatomi och pedagogik. Elna är även certifierad inom klassisk Pilates och jobbar skadeförebyggande på sina klasser med hjälp av pilatesteknik.

På Elnas klasser känner man sig sedd och hon är duktig på att plocka fram det bästa i varje elev med sin smittandes entusiasm och bubblande energi. 

CORNELIA
Bild
Contemporary och musikaljazz

Cornelia är utbildad på Danscenter Fryshusets yrkesutbildning. Sedan hennes yrkesexamen 2018 har hon arbetat som dansare och danspedagog. Hennes huvudstilar är jazz, modernt och hiphop men hon är tränad i många fler stilar. Cornelia har stått på scen i Melodifestivalen, Sommarkrysset och på Nationella Jamboree och Kulturnatten i Kristianstad, men även på en del mindre scener runt om i Skåne. Hon har även jobbat som freestyle-dansar. Cornelia har undervisat i stora delar av Skåne, och dessutom driver hon ett dansläger som heter Dance Camp Åhus.

På Cornelias klasser är fokus dansglädje, att våga ta plats i våra kroppar och prova olika uttryck. För den som vill finns det alltid nya utmaningar att ta sig ann på hennes klasser

 

SANNA

Barndans, street 

Sanna har studerat på danslärarutbildningen vid Luleå Tekniska Universitet, en femårig utbildning i danspedagogik med inriktning på modern dans och hiphop. Innan dess gick hon danslinjer vid Härnösands Folkhögskola och Gotlands dansutbildningar. Sanna började dansa som ung och har varit aktiv som pedagog i olika föreningar sedan 2003. Sanna har även arbetat på estetiska programmet på C4 gymnasiet och som danspedagog för mellanstadie- och högstadieskolor i Kristianstad. Under sina år som dansaktör har Sanna mött människor i olika åldrar genom olika dansstilar.

På Sannas klasser balanseras lek med lärande och fokus ligger på att utforska dansen och kroppens möjligheter.


FANNY

 Drama & teater

Fanny har skådespelarutbildningar från Wiks folkhögskola och Nordiska Teaterskolan, åk 1 och 2. Hon har även läst en kurs i att skriva dramatik och fått en allmänbildning i teaterns alla områden via kursen Teaterns Teori och Praktik på Teaterhögskolan i Malmö. Fanny började arbeta som teaterpedagog år 2017 och har undervisat barn och ungdomar på många ställen runt om i Skåne. Fanny inspireras starkt av att skapa tillsammans med sina elever och strävar alltid efter att skapa ett tryggt rum fyllt av lekfullhet och tillåtelse att vara den man är. Fanny älskar själv att stå på scen och brinner främst för teater som riktar sig till en yngre målgrupp. Med sin teategrupp, Teater Alpha, har hon turnerat runt och spelat teater i hela Malmö.

På Fannys lektioner kan man förvänta sig att med hjälp av vår kropp och knopp samt teaterns magi se sina egna idéer bli till verklighet.

 

RIGMOR

Zumba för Zeniorer

Aktiv som musikalartist, scenograf och producent

Som scenograf har Rigmor gjort allt ifrån Djungelboken, Mästerkatten och Shrek till halloweenrum, lekrum, Dickens London och skulpterade jättebajskorvar. Hon har även ett förflutet som musikalartist i bl a: Nine och Kaspar Hauser på Malmö Opera och i Grease, Annie, Catsoch High School musical på Nöjesteatern. Hon har även producerat Disneys Djungelboken och skriver och producerar vetenskapsteater för barn

Det är omöjligt att inte smittas av Rigmors underbara energier på hennes klasser, tillåtande och hysteriskt roligt

 

SIMON


Breakdance 
Simon började dansa som 4-åring och har varit en flitig elev på Dans i Lomma. Han har tävlat och vunnit priser bland annat i breakdancetävlingen ”Break for Two” där han tog hem 2:a plats.
För tillfället går Simon på Lunds Dans och Musikalgymnasium
Simon är en varm och tillåtande person som brinner för dansen och ger allt på sina klasser

NINA
Bild
Dancehall
 

Nina är en mycket engagerad danslärare som trots sin unga ålder har dansat i olika tävlingsgrupper på hög nivå,
bland annat i EM och VM. Hon har antagit rollen som projektledare för dansläger finansierat av
fritidsförvaltningen och leder idag Spyxets dansgrupp. Utöver undervisningen på Dans i Lomma undervisar samt koreograferar hon även
mellanakten av evenemanget Super bowl i Lund.
Hennes engagemang är trollbindande och har en smittandes energi, en snäll och ödmjuk förebild som lär ut kulturen bakom dansen

EMILIA

Bild
Jazz

Emilia började dansa som 4åring. Därefter har hon praktiserat ett flertal dansstilar, såsom jazz, dancehall, balett och musikal. Emilia har även en bakgrund inom teater och röstinspelning och har medverkat i en professionell teateruppsättning i Köpenhamn. Hon har även undervisats inom teater i England. 2020 studerade hon vid Copenhagen Dance Education under dansare som Zacc och Kerrie Milne och Mecnun Giasar. Utbildning på studior som Pineapple i London och Millenium Dance Complex i Los Angeles återfinns också bland hennes meriter.
 På Emilias lektioner kan du, utöver att förbättra din teknik, förvänta dig ett fokus på att bygga självständighet och individualitet. Musikalitet, tolkning och kommunikation mot publik och mellan elever är centrala fokusområden.

KIRON

Bild
Street  

Kiron började dansa som 6åring, han fastnade för dans ögonblickligen och har sedan dess ägnat stort engagemang i dansens värld. Hip hop som popping, locking, old school, stomp, breakdance, commercial, house har legat Kiron varmt om hjärtat och här har han också sin specialkunskap. Han har vunnit tävlingar inom freestyle i både duo och solo samt tävlat i SM där han blivit en av sju uttagna till Svenska landslaget för hiphop. För tillfället går Kiron på Lunds Dans och Musikalgymnasium

GRACIETTE

Contemporary

Graciette är utbildad på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm och har därifrån en kandidatexamen i danspedagogik med inriktning på balett.  Hon har även en utbildning från München på IWANSON, International School of Contemporary Dance, samt vid Dance New Amsterdam School på Broadway i New York, där hon även medverkade som dansare i produktioner. I Sverige har Graciette bl.a. jobbat som dansare i reklaminspelningar, filminspelningar samt vid Hanji Fashion Show på Dansmuseet i Stockholm samt med Armens musikkår på Berwaldhallen i Stockholm. Hon har varit verksam danspedagog sedan 2011 och har undervisat barn upp till vuxna i många olika sammanhang såsom skola, kollo, events och i samband med turnéer.

På Graciettes klasser får man känna sig stark och modig, fokus ligger på teknik och känsla.