Schema HT24

NYHET!
”GRUNDLÄGGANDE DANSTEKNIK” –
piruetter, hopp, kickar, stretch och styrka
Detta är en renodlad teknikklass för dig som:
– Är nybörjare och behöver lära dig grundtekniken i jazz och contemporary
– Har dansat en längre tid men vill fördjupa och förbättra din teknik genom att noggrant slipa på grundsteg, få feedback i din grundteknik i jazz och contemporary
*Vi går noggrant igenom tekniken i de klassiska uppvärmningsövningarna
*Finslipar/lär oss/korrekt teknik i snurrar (piruetter) hopp, och kickar. Går noggrant igenom olika klassiska förflyttningssteg i stilarna jazz och contemporary.
*Lär oss vilka muskelgrupper vi aktiverar i olika stretch och styrkeövningar och hur vi använder oss av dem mest effektivt


NEDAN KAN DU LÄSA KORT OM KURSERNA I HÖSTENS UTBUD 

BARNDANS
Genom fantasi och improvisation tar vi fram förmågan att ta in känslan i musiken och på ett lekfullt sätt ta fram dansteknikens grunder. Målet är att utveckla barnets koncentration, rums och kroppsmedvetenhet, engagera barnen i samarbete, bygga upp självförtroende och utveckla musikaliska färdigheter.

Vi tränar och utvecklar balans, koncentration, samarbete, förmågan att tolka musik och röra sig till en rytm på ett lekfullt sätt.

BALETT
Balett är grunden i nästan all sceniskt dans. En dansform uppbyggd på positioner och rörelser som är krävande när det kommer till styrka, kroppskontroll, uthållighet och vighet.
Klassen börjar med en uppvärmning, därefter teknik vid stången och avslutas ute på golvet med hopp, piruetter, armkoordinationer, förflyttningssteg och slutligen en koreografi, allt till klassisk musik.

Vi tränar och utvecklar
Dansarna lär sig de grundläggande balettstegen och får jobba med koordinationen genom olika ben-och armrörelser, hållning samt rätt placering av de olika kroppsdelarna är i fokus samtidigt som kreativiteten stimuleras och de olika sinnena samarbetar när vi, med inlevelse till musiken, förmedlar budskap genom koreografin.

CONTEMPORARY
Contemporary dans är en flödande, energisk, uttrycksfull och akrobatisk dans med mycket känsla. Stilen är nydanande och ofta experimentell, den främjar det konstnärliga och kreativa, uttrycksförmågan samtidigt som den bygger upp styrka
Klassen innehåller en uppvärmning med tekniska moment med fokus på att andas, styrkemoment, golvteknik, improvisation och koreografi. Stil på koreografi kan komma att variera brett från abstrakt till mer lyriskt och allt däremellan.
Vi dansar till varierad musik med mycket känsla,  lyrisk singer/song writer musik premieras ofta i denna stil

Vi tränar och utvecklar styrka och uttryck i det dynamiska och flytande men också i det energiska och fartfyllda.
Dansarna lär sig floorwork och improvisation med fokus på budskapet i dansen. Vi dansar till varierad musik med mycket känsla.

JAZZ (jazz och musikaljazz

STREET (street, dancehall & breakdance)