Lärare

Elna – Jazz, balett och barndans

Grundare av Dans i Lomma.
Elna är utbildad i Stockholm och New York, skolad i de klassiska stilarna. Även internationellt certifierad i New York inom Pilates. Hon har bland annat dansat på scener som Skansen och Moderna Dansteatern i Stockholm. På symphony Space och i TV för Good Morning America i New York.

Elna är en sprudlande person som älskar att röra på sig. Att få barn och vuxna att känna lust i rörelse är det bästa hon vet.

Graciette –  Contemporary

Graciette är utbildad vid Dans och Cirkushögskolan, balettlinjen,  i Stockholm, i München och New York. Graciette har jobbat som dansare i reklaminspelningar och filminspelningar samt i olika uppsättningar såsom Hanji Fashion show på Dansmuséet i Stockholm samt med Arméns musikkår på Berwaldhallen i Stockholm. Hon har varit verksam danspedagog sedan 2011 och har undervisat barn upp till vuxna i många olika sammanhang såsom skola, kollo, events och i samband med turnéer.

För Graciette är dansen ett fint sätt att mötas och inspireras. Alla kan dansa! Graciette är en passionerad/entusiastisk person som älskar att lära ut dans. På hennes klasser får du känna dig upprymd, stark och modig

Louise – Balett

Text kommer inom kort

 

Chanan – Street

Chanan är utbildad på Mount St. Mary College. BA in Media Studies with minor in Music/Theater Arts.Chanan har koreograferat och dansat i musikvideos med artister som Valerio och Bela Mami, världsbasketfestivalen för Nike på RadioCityMusic Hall. Han har tävlat och vunnit”You Got Served”-tävlingen i New York.Med Hott Sawse Dance Crew dansade/koreograferade han på:Hurricane Katrina Benefit Concert-M.S.M.C.,Sixty Minutes-N.F.A,IDC Talent showcase – Mary Mount College, Step Out-S.B.U.

Chanan anser sig vara en kontinuerlig dans elev, han vill han lära ut och ge tillbaka till streetdance vad det gav honom.

Nicklas – Breakdance

Nicklas har dansat sedan 2001 och började sitt första danslärar-jobb 2004 på Crazy Feet i Lund.
Sedan dess har Nicklas dansat i reklamfilmer, musikvideos, julshower och otaliga nattklubbar och discon.
Nicklas har en stor kärlek till kroppskontroll. På Nicklas lektioner blir man utmanad och får konstant lära sig nya saker tillsammans med en stor portion humor och energi.

Sally – Teater 

Sally är utbildad vid Nordiska teaterskolan. Hon började spela teater som tioåring och fortsatte med detta under sin uppväxt och gymnasie-tid där hon arbetade med improvisation och olika uppsättningar. På Nordiska teaterskolan i Kungälv fick hon testa ett mer djupgående skådespelararbete med rörelsebaserad skådespelarträning, röst, monologer, dans/koreografi, scenframställningsprojekt, psykologisk realistisk gestaltning/analys och produktion. På utbildningen arbetade hon även med akrobatik där hon tränade upp en kroppsmedvetenhet.
Sally tror på att teatern ska vara lekfull och ett hjälpmedel för människor till att lita på varandra och aktivera kropp och sinne. Som barn hjälpte teatern henne mycket, att vara modig, att släppa lös fantasin, att bli inspirerad av andra. I hennes klasser får hon andra att uppleva detsamma.

Emelie – Yoga

Emelie är utbildad i Hatha, Vinyasa och Yin yoga och undervisar på heltid. För Emelie handlar allt om rörelse och att lossa blockeringar i både kropp och sinne. Hon kommer från en bakgrund som dansare, främst grenar av streetdance och dancehall men även klassisk konstnärlig dans. Under flera år inriktade hon sig på kampsport som Capoeira och Muay Thai vilket har en ännu närmare koppling till yogan i sitt spirituella, traditionella uttryck. Emelie har under längre resor utforskat yogans ursprung i Indien och blivit starkt inspirerad av den levande kulturen som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden. Samtidigt är hennes syn på yoga väldigt dynamisk. Den lever med oss människor och utvecklas och anpassar sig efter nutiden och de utmaningar vi möter samt behoven vi har. Därför passar också yoga för ALLA. Du gör den till din egen och den blir en del av dig. Det är Emelies ambition att förmedla just detta. Du utmanar dig själv precis där du är, just idag. Mycket handlar om att acceptera förutsättningar och omständigheter och det appliceras såklart även på livet utanför yogamattan.

Pernilla – Barn Yoga

Pernilla är certifierad barn- och ungdoms-yogaledare genom Kids Yoga Foundation (KYF), men är i grunden legitimerad sjukgymnast med lång erfarenhet av att arbeta med barn inom habilitering samt på Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Pernilla beskriver barnyoga som ett lustfyllt sätt att utveckla kroppskännedom, styrka, balans och smidighet. Yogan lär också ut vikten av balans mellan aktivitet och vila, samt lägger grunden för en god självkänsla, menar Pernilla.

Det var efter att Pernillas yngsta barn fötts med en allvarlig skada som hon själv på allvar hittade yogan.

”Yoga och meditation har varit min räddning genom riktigt tuffa prövningar. För mig är det självklart att alla barn bör få med sig dessa verktyg tidigt i livet. Jag tycker det är så roligt att jobba med barn – och de lär mig så mycket!”