Lärare

Elna – Jazz, balett och barndans

Grundare av Dans i Lomma.
Elna är utbildad i Stockholm och New York, skolad i de klassiska stilarna. Även internationellt certifierad i New York inom Pilates. Hon har bland annat dansat på scener som Skansen och Moderna Dansteatern i Stockholm. På Symphony Space och i TV för Good Morning America i New York. Elna har undervisat från och till sedan 2008

Elna är en sprudlande person som älskar att röra på sig. Att få barn och vuxna att känna lust i rörelse är det bästa hon vet.

Graciette –  Contemporary

Graciette är utbildad vid Dans och Cirkushögskolans balettpedagoglinje  i Stockholm, men har även utbildning från München och New York. Graciette har jobbat som dansare i reklaminspelningar och filminspelningar samt i olika uppsättningar såsom Hanji Fashion show på Dansmuséet i Stockholm samt med Arméns musikkår på Berwaldhallen i Stockholm. Hon har varit verksam danspedagog sedan 2011 och har undervisat barn upp till vuxna i många olika sammanhang såsom skola, kollo, events och i samband med turnéer.

För Graciette är dansen ett fint sätt att mötas och inspireras. Alla kan dansa! Graciette är en passionerad/entusiastisk person som älskar att lära ut dans. På hennes klasser får du känna dig upprymd, stark och modig

Louise – Balett

Louise är utbildad inom balett och jazz vid bland annat State University of Amazon i Manaus, Brasilien. Louise har dansat proffesionellt sedan 20års ålder och undervisat i mer än 10 år på många olika nivåer och har dansat för Amazon Folkloric State Dance Company.

Hon har lång erfarenhet på scenen som solist i klassiska balletter. Repertoaren inkluderar solon i baletter som Don Quijote, Le Corsaire och La Bayadère och operaer som Aída, Lo Schiavo och Amazonas Forest. Hon har även deltagit vid flertal ballett- och jazztävlingar såsom som Passo de Arte och Festival de Dança de Joinville i Ballet, Lyrical Jazz och Modern Jazz. Hon undervisar främst i den ryska balettskolans metodik

Louise mål som pedagog i både grundläggande och avancerade aspekter av dans är att hjälpa eleverna att växa i klassen och utveckla sig som individer och vänner.

Carolyn – Street

Carolyn är utbildad i Venezuela och Colombia inom dancehall, afrofusion, reggaeton och hiphop.

Nu dansar hon i the crew: Union Fyah Venezuela, ett av de största danshallcrew i Venezuela. Hon har representerat Venezuela runt om i världen, bland annat som en i balettbesättningen i Ecuador, som en urban dansare.  Hon har undervisat i sin stil i Sverige i ett år, och undervisar hon äntligen hos oss på Dans i Lomma.

Nicklas – Breakdance

Nicklas har undervisat från och till sedan 2004 då han fick sitt första danslärarjobb på Crazy Feet i Lund.
Sedan dess har Nicklas dansat i reklamfilmer, musikvideos, julshower och otaliga nattklubbar och discon.
Nicklas har en stor kärlek till kroppskontroll. På Nicklas lektioner blir man utmanad och får konstant lära sig nya saker tillsammans med en stor portion humor och energi.

Sally – Teater 

Sally är utbildad vid Nordiska teaterskolan. Hon började spela teater som tioåring och fortsatte med detta under sin uppväxt och gymnasie-tid där hon arbetade med improvisation och olika uppsättningar. På Nordiska teaterskolan i Kungälv fick hon testa ett mer djupgående skådespelararbete med rörelsebaserad skådespelarträning, röst, monologer, dans/koreografi, scenframställningsprojekt, psykologisk realistisk gestaltning/analys och produktion. På utbildningen arbetade hon även med akrobatik där hon tränade upp en kroppsmedvetenhet.
Sally tror på att teatern ska vara lekfull och ett hjälpmedel för människor till att lita på varandra och aktivera kropp och sinne. Som barn hjälpte teatern henne mycket, att vara modig, att släppa lös fantasin, att bli inspirerad av andra. I hennes klasser får hon andra att uppleva detsamma.

Pernilla – BarnYoga

Pernilla är certifierad barn- och ungdoms-yogaledare genom Kids Yoga Foundation (KYF), men är i grunden legitimerad sjukgymnast med lång erfarenhet av att arbeta med barn inom habilitering samt på Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Pernilla beskriver barnyoga som ett lustfyllt sätt att utveckla kroppskännedom, styrka, balans och smidighet. Yogan lär också ut vikten av balans mellan aktivitet och vila, samt lägger grunden för en god självkänsla, menar Pernilla.

Det var efter att Pernillas yngsta barn fötts med en allvarlig skada som hon själv på allvar hittade yogan.

”Yoga och meditation har varit min räddning genom riktigt tuffa prövningar. För mig är det självklart att alla barn bör få med sig dessa verktyg tidigt i livet. Jag tycker det är så roligt att jobba med barn – och de lär mig så mycket!”