Kurser

Barndans

Genom danssagor för de yngsta barnen tar vi fram förmågan att ta in känslan i musiken och på ett lekfullt sätt ta fram dansteknikens grunder. Målet är att utveckla barnets koncentration och rums-/kroppsmedvetenhet, engagera barnen i en berättelse, bygga upp självförtroende och utveckla färdigheter.

Vi tränar och utvecklar balans, koncentration, förmågan att tolka musik och röra sig till en rytm. Barnen dansar i sagornas värld, en magisk värld fylld av fantasi och skratt

Klädsel: Bekväma kläder som barnet känner sig fin i. Barfota eller danssko.

Vi har ingen klädkod för de små barnen.  I den här åldern är det viktigaste att barnet känner sig fint och bekvämt. Många barn på denna kurs väljer glittriga dansdräkter i alla möjliga färger men det går precis lika bra med tights och t-shirt eller sina favorit fotbollsshorts.

 

Balett

Balett är grunden i nästan all dans. En dansform uppbyggd på positioner och rörelser som är krävande när det kommer till styrka och vighet. Balett är mycket bra för både hållning och kroppskontroll.

Vi tränar och utvecklar hållning, diciplin och utstrålning. Vi lär oss känsla för balett och musikalitet. Dansarna lär sig de grundläggande balettstegen och får jobba med koordinationen genom olika ben-och armrörelser, samtidigt som deras självkänsla stärks.

Klädsel: OBS KLÄDKOD FRÅN 9 ÅRS ÅLDER! Svart leotard/balettdräkt och rosa trikåer/strumpbyxor. (Svart chiffongkjol frivilligt) Rosa balettskor. Uppsatt hår i knut.

Kille/man: svarta tights, vitt linne eller vit t-shirt. Svarta balettskor

Vänligen respektera studions klädkod för baletten!

I barnbaletten 6-8år: uppsatt hår och balettskor. Valfri dansdräkt, modell och färg.

 

Contemporary

Modern dans utvecklades under mitten av 1900-talet och har sedan dess vuxit till en av de dominerande genrerna för formellt utbildade dansare över hela världen.
Modern lyrisk dans/contemporary dans är en flödande, energisk, uttrycksfull dans med stark teknik men med mycket friare rörelser än i baletten. Stilen kan du bland annat se på tv i danstävlingen ”So you think you can dance”

Vi tränar och utvecklar styrka och uttryck i det dynamiska och flytande men också i det energiska och fartfyllda.
Dansarna lär sig floorwork och improvisation med fokus på budskapet i dansen. Vi dansar till varierad musik med mycket känsla.

Klädsel: Mjuka och bekväma kläder som du lätt kan röra dig i. Ibland behöver läraren kunna se dina knän, därav byxor som sitter åt eller som går att vika upp. Barfota eller strumpor. Uppsatt hår

Improdans

Improdans är teknikförberedande inför modern & contemporary.
Vi jobbar med dans på ett improvisoriskt sätt. Leker fram dansteknik med hjälp av rörelser till musik som inom ramar ger utrymme till egentolkning av rörelser. Perfekt klass för barn som tycker om att dansa men som inte vill bli styrda på detaljnivå. Dansen kommer genom känslan och lusten som uppstår när vi hör musiken.

 

Drama & teater

På drama & teater arbetar vi på ett lustfyllt sätt med friheten i fokus.

Teater och Drama är det perfekta för dig med mycket fantasi. Här kan du ge liv åt dina fantasier, lära dig om vad drama och teater är för något, lära dig samarbeta, improvisera, använda röst & kropp och så småningom kanske tillochmed uppträda på scen eller i film. I drama är det stort fokus på social och kreativ utveckling. Genom att gestalta andra får man bättre förståelse om både sig själv och andra människor och växer därför som person. Detta gör det möjligt för deltagaren att hitta en trygg plats där man kan vara kreativ ihop med andra och samtidigt ha riktigt kul tillsammans.

Vi tränar och utvecklar modighet, fantasi och samarbete

Klädsel: Mjuka och bekväma kläder som du lätt kan röra dig i

 

Flamenco

 

 

Jazzdans

Jazzdans är en scenisk dansstil som i USA under 1900-talet smälte samman klassisk balett med den svarta kulturens rytmik och musik till vad som idag en av de populäraste dansstilarna och ligger grunden till de flesta koreografier i revyer, musikvideor, musikaler och filmer. Dansen kännetecknas av sin energi, känsla och elegans. Det finns en rad olika sorters stilar inom jazz, så som broadway jazz, lyrisk jazz och modernjazz m.m.

Vi tränar och utvecklar uttryck, elegans och hållning. Dansarna lär sig grundläggande teknik, styrka, koordination och smidighet och avslutar klassen med koreografier som skräddarsys efter gruppens förutsättningar.

Klädsel: Åtsittande bekväma kläder så att höfter och knä syns tydligt. Strumpor eller jazz danssko. Uppsatt hår.

Musikaljazz
Vi dansar till kända musikaler, lär oss koreografierna, stil och karaktär. Grunden ligger i jazztekniken.


Streetdance

Streetdance är ett samlingsnamn på dansstilar som uppstått på gator och i klubb-kulturer. Tex.hiphop, house, breaking, popping och locking. I våra streetdance-kurser får du prova på olika street-stilar, både äldre och de nyare. Stilen är personlig och varierar mellan olika lärare.

Hip Hop är en dansstil som i en del av hip hop-kulturen utvecklades i New Yorks förorter på 1980-talet. Det är mycket gung, koordination, musikalitet och cool attityd.

House är en dansstil som utvecklades i underground klubb-kulturen i Chicago och New York på 1980-talet. Det är mycket gung, musikalitet och snabbt fotarbete och har influenser från t.ex. salsa, capoeira och stepp. House var från början en klubbdans och handlade mer om att få in en känsla till musiken och bygga upp en energi snarare än att dansa koreografier, även om det också förekommer.

Breaking är en dansstil som i en del av hip hop-kulturen utvecklades i New Yorks förorter på 1980-talet. Den kallas ibland breakdance som är ett media uttryck men dansarna kallar sig själva b-girls, b-boys. Breaking är en akrobatisk dans med mycket moves nere på golvet men vad som är minst lika viktigt är stil. Allt från hur du presenterar dig själv till att ha stil och originalitet när du dansar.

Locking är en komisk, energisk dansstil, med cartoon-influenser. Den uppkom i USA på 1960-talet. Stilen har namngetts efter den första lockinggruppen ”The Lockers”. Det handlar om att låsa rörelser, d.v.s. ”locka” dem, typiska outfiten för en locking-dansare är färgstark och lite pajasliknande, allt för att framhäva att det är en humoristisk dansstil.

Popping skapades i slutet av 1970-talet och är en illusionistisk streetdance-stil med rötterna i Kalifornien. Grunden i popping är en så kallad ”pop” som innebär att man spänner en muskel snabbt och sedan slappnar av igen. Rätt utfört ser detta nästan ut som om en elektrisk stöt far genom dansarens kropp

Vi tränar och utvecklar musikalitet och coolhet

Klädsel: Mjuka och bekväma kläder som du lätt kan röra dig i.  Streetsko, sneakers eller gymnastikskor. Här är baggy  byxor helt rätt. Uppsatt hår