INMOTION – VÅR UPPVISNINGSGRUPP

Våren 2022 startade Dans i Lomma en dansgrupp som representerar dansskolan i olika sammanhang i form av uppträdanden. Gruppen heter InMotion och består av danselever från Dans i Lomma.

Genom åren har Dans i Lomma fått förfrågningar om att dansa på event, matcher och invigningar osv. InMotion gör det möjligt för oss att tacka ja på dessa roliga förfrågningar.

Syftet med denna grupp är att marknadsföra och hjälpa dansskolan att synas. Att ha en uppvisningsgrupp blir också en tillgång som ger oss möjlighet att kunna erbjuda elever, som kommit längre med sin dans, en kunskapsfördjupning. Naturlig utveckling till kunskapsfördjupning inom dans blir uppträdande i olika sammanhang – då dans även är scenkonst.

Vi vill betona vikten av att det inte är en tävling om vem som är med i gruppen eller inte. Det är ett uppdrag man får för att hjälpa dansskolan att synas. För att förtydliga detta har vi valt att inte ha audition.

Man kan inte “söka” till gruppen utan vi ger en förfrågan när vi ser att en elev är redo.

Att vara redo innebär att man kommit långt med sin dans ur ett danstekniskt samt scenisk perspektiv. Om man vill vara med går det bra att prata med oss för att få hjälp och feedback med vad man behöver fortsätta att öva på för att så småningom vara redo. Övning ger färdighet 🙂

 

Vi har redan många roliga minnen med InMotion och ser fram emot många fler- med både gamla och nya dansare!